Nefrit – element Zemlje

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Nefrit je predak svih minerala, osnovni kamen stare kineske medicine. Od davnina se smatrao kamenom bogova. Nefrit je mineral koji se može naći u nijansama svetlo sive, žute, svetlo zelene, tamno zelene, plave i crne boje. Prozračan nefrit bele boje je vrlo cenjen. Kineski mudraci pripisuje niz vrlina nefritu: sjajan kristal, simbol ljudske vrline, pravde i sreće. Astrolozi smatraju da je nefrit kamen Plutona.

Nefrit u talismanima i amuletima

Nefrit donosi dugovečnost svom nosiocu. Nošen kao amajlija štiti od neuspeha i nesreće. Plavi ili zeleni nefrit pobeđuje zlo u čoveku, pomaže mu da se promeni na bolje. Nefrit ima jaka svojstva: on podstiče promene na bolje u svakodnevnom životu, pomaže u savladavanju prepreka. To je kamen samaca, oni uvek treba da ga nose kao talisman. Kao amajlija štiti od bolesti, jača vitalnu snagu u telu.

Lekovita svojstva nefrita

Nefrit poseduje visok toplotni kapacitet. Zato se komad nefrita stavlja na želudac ili područje bubrega, deluje kao topla voda, smanjujući bol. Beli nefrit smanjuje probleme sa jetrom. Ovaj kristal takođe pojačava sluh i vid. Crveni nefrit ublažava lupanje srca. Nošenje nefrit perlica pomaže kod bolesti očiju, migrene i štiti od urokljivog oka.

Magična svojstva nefrita

Smatra se da nefrit donosi uspeh u kockanju, čuva protiv zlog oka, donosi pobedu sportistima i štiti od udara groma. Podstiče ljude na vernost prema voljenoj osobi. Komad nefrita stavljen u podrum kuće štiti od zemljotresa i poplava. Nefrit deluje još snažniji ako se koristi sa srebrom ili platinom.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!