Tirkiz – element Zemlje

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Prema Persijskoj legendi, tirkiz je kamen sreće. Tirkiz može biti mlad (tada je bele boje), zreo (plave boje) i star (tada je zelene boje). U područjima sa visokim stepenom zagađenja, tirkiz postaje star i menja svoju boju u zelenu. Tirkiz je simbol zdravlja, blagostanja i ljubavi. Svetlo plavi tirkiz je simbol duhovnosti. Astrolozi povezuju tirkiz sa jupiterom i venerom.

Tirkiz u talismanima i amuletima

Skoro sve drevne civilizacije povezuju tirkiz sa boginjom ljubavi. Zbog svoje sposobnosti da privremeno izgubi svoj sjaj pre nevremena, verovalo se da tirkiz takođe upija i uklanja opasnost. Ovaj kamen se smatra talismanom vojnika. Tirkiz eliminiše strahove štiti od povreda, pa se smatra amajlijom vozača. Nošenje tirkizne amajlije oko vrata pomaže u lečenju žutice, zaustavlja krvarenje i čini porođaj lakšim.

Lekovita svojstva tirkiza

Nošenje tirkiza u nakitu, jača srce, uklanja nervozu i strahove. Ako se nosi u jutarnjim satima poboljšava vid.

Magična svojstva tirkiza

Najjače svojstvo tirkiza je da neutrališe neprijateljstvo i zaustavi svađu, uspostavi mir u porodici i otkloni ljutnju. On pojačava intuiciju i nazavisnost. Pojačava ambiciju i hrabrost, pozitivno utiče na emocije i protok energije. U prošlosti je nošen kao amajlija protiv groma. Prema istočnoj legendi, osoba koja ujutru gleda u tirkiz, celog dana će biti bezbižna. U srednjem veku ljudi su verovali da, ako žena želi da pridobije muškarca, morala bi da tajno ušije komad tirkiza u njegovu odeću. Tirkiz deluje na petu i šestu čakru.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!